Från ord till handling & copy till kundvagn.

Social Media

Photo: http://howtostartablogonline.net

Företag och sociala medier – Dyrt, tidskrävande och ineffektivt?

För många företag kan arbetet på sociala medier kännas som ett tidskrävande, komplicerat och ineffektivt sätt att få företaget att växa. Men sanningen är den att företag och sociala medier borde gå hand i hand eftersom kanaler som Facebook, Instagram och LinkedIn kan vara ditt företags bästa digitala skyltfönster.

Med flera års erfarenhet som Social media manager och kommunikatör har jag, Emil Svensson, verktygen och kunskapen för att utveckla och vidareutveckla ditt företags närvaro i sociala medier.

Som Social media manager och rådgivare kan jag bidra med allt från det mest grundläggande till det mer avancerade i din jakt på ökad varumärkeskännedom, trafik till hemsidor och appar, samt effektivare annonsering kopplade till dina digitala KPI:er.

Genom analytiskt förarbete och research tar jag fram ett åtgärdsprogram skräddarsytt för ditt företag och dess utmaningar i digitala kanaler så som LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube och Twitter.

Tillsammans går vi igenom dina viktigaste digitala KPI:er och säkerställer att ditt företags närvaro på sociala medier bidrar till dessa och att uppföljning sker på ett så tillförlitligt sätt som möjligt.

Det allra mest grundläggande för att skapa en närvaro på Sociala medier är att planera, skapa och publicera innehåll. Jag hjälper dig med idéer, genomförandet och uppföljningen. En annan punkt som är viktig vad gäller företag på sociala medier är att vara just social. Det vill säga; det är VIKTIGT att ditt företag interagerar med följare/kunder genom att svara på kommentarer och meddelanden.

För att ett företag ska synas på sociala medier krävs att mycket av innehållet sponsras, det vill säga betald marknadsföring av inlägg, video, artiklar och länkar (Content marketing). För att säkerställa att marknadsföringen av innehåll och annonser blir så kostnadseffektiv som möjligt hjälper jag till med optimeringsarbetet och uppföljningen som sker löpande under hela leveranstiden.

Kortfattat – Detta gör Malmö Copy:

  • Tar fram en strategi för ditt företags sociala medier och digitala marknadsföring.
  • Planerar, skapar och publicerar innehåll, interagerar med följare/kunder, sköter innehållssponsring samt uppföljning.
  •   Digital annonsering i sociala medier: Annons- och kampanjskapande komplett med visuals och copywriting, samt optimering och uppföljning.
  •  Utbildning inom digital marknadsföring, hantering av sociala medier, digital kommunikation och innehållsskapande för dig och ditt företag.
  • Tar fram mallar utifrån ditt företags grafiska profil för användning i sociala medier.